Obowiązek informacyjny


W związku ze zmianą przepisów dotyczących ochrony danych osobowych i rozpoczęciem stosowania od dnia 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych "RODO") informujemy, że:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Firma Handlowa Ale Buty Piotr Mreńca z
siedzibą ul. Partyzantów 44 , 32-650 Kęty, kontakt telefon: 33 810-62-20; 693-361-444, e-mail:
info@alebuty.com.pl
2. Kontakt w sprawie przetwarzania danych osobowych , e-mail: info@alebuty.com.pl
3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu wykonania umowy zawartej z Państwem, w tym do:
a) umożliwienia świadczenia usług drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania ze sklepu
internetowego, w tym dokonywania transakcji;
b) zakładania i zarządzania Państwa kontem oraz zapewnienia obsługi Państwa konta, transakcji i
rozwiązywania problemów technicznych;
c) obsługi reklamacji w przypadku, gdy złożą Państwo taką reklamację;
d) obsługi zgłoszeń, które do na Państwo kierują (np. przez formularz kontaktowy);
e) w przypadku wystawiania faktur w celach podatkowo-rachunkowych;
f) w celach marketingowych jeżeli Państwo wyrazili zgodę , w tym wysyłki newslettera;
g) prawnie uzasadnionych interesów Administratora.
4. Odbiorcy danych. W celu realizacji umowy, m.in. konieczności dostarczenia zamówienia sklep
internetowy może przekazywać zebrane od Państwa dane do takich podmiotów jak: firmy kurierskie,
operatorów systemów płatności, firmy obsługujące reklamacje, naprawy gwarancyjne itp. W takich
sytuacjach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.
Administrator może zawrzeć umowy pisemne na podstawie, których powierzy przetwarzanie danych
osobowych innemu podmiotowi. Uprawnienie do zawierania takich umów powstaje na mocy z art. 28
Rozporządzenia o ochronie danych (RODO).
Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy
publicznej, jeżeli obligują do tego aktualne przepisy prawa.
5. Przetwarzamy twoje imię, nazwisko, nr telefonu, adres e-mail oraz hasło, które nam przekazujesz w
momencie zakładania konta.
Jeśli dokonasz zakupu, będziemy przetwarzać następujące dane osobowe: imię i nazwisko, adres,
numer telefonu, historia zakupów, informacje na temat dostawy, historia płatności.
Będziemy także przetwarzać dane osobowe powiązane z plikami cookie: historia kliknięć, oraz
historia nawigacji i przeglądania wg zasad zawartych w Polityce plików Cookies.
6. Podanie powyższych danych jest dobrowolne, jednak jest konieczne w celu dokonania rejestracji i
zakupu w ramach sklepu. Powyższe dane są wykorzystywane w celu prawidłowej obsługi zamówienia,​
w celu udzielania informacji o stanie realizacji zamówienia, obsługi reklamacji oraz innych celów ściśle
powiązanych ze złożonym przez Państwa zamówieniem.
7. Dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny dla realizacji umowy, celów
rachunkowych podatkowych, prawnie uzasadnionych interesów Administratora oraz w zakresie
wymaganym przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń, lub do czasu
cofnięcia udzielonej zgody.
8. Każdej osobie, w zakresie wynikającym z przepisów prawa, przysługuje prawo do:
a) dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania,
b) usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
c) prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
d) prawo do przenoszenia danych,
e) prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na
zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej
cofnięciem. Z praw wskazanych powyżej można skorzystać poprzez kontakt e-mail wskazany w
p.2.
9. Niezależnie od powyższego przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego -
Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych .
10. Administrator dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i
organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem,
przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie
ze wszystkimi obowiązującymi przepisami.
11. Państwa dane osobowe będą przetwarzane także w sposób zautomatyzowany (w tym w formie
profilowania), jednakże nie będzie to wywoływać wobec Państwa żadnych skutków prawnych lub w
podobny sposób istotnie wpływać na Państwa sytuację. Profilowanie danych osobowych polega na
przetwarzaniu Państwa danych (również w sposób zautomatyzowany), poprzez wykorzystywanie ich
do oceny niektórych informacji o Państwie, w szczególności do analizy lub prognozy osobistych
preferencji oraz zainteresowań.

up
Pokaż pełną wersję strony